Washington

1990’erne oplevede en opblomstring af et nyt vindistrikt i et meget uforventet område: Washington State, USA. På trods af beliggenheden omfatter produktionen to af Frankrigs gode vine, Bordeaux og Bourgogne. Washington oplever kolde og nogle gange regnfulde efterår og vintre – dårlige forhold for vindruer i slutningen af deres modningssæson.

Ordet "Washington" skrevet med korkpropper.

Men på grund af de nordlige breddegrader drager disse vinmarker fordel af op til to ekstra solskinstimer om dagen (17,4 timer) gennem vækstsæsonen end Nordcalifornien. Og heldigvis er nedbøren øst for Cascade bjergene beskeden, i gennemsnit mindre end 25 centimeter årligt. En lav fugtighed hjælper med til at minimere mug og sygdomme, der ødelægger vinstokkene og druerne.

Klimaet i Washingtons vinområder varierer betydeligt fra det milde Puget Sound til det hede Tri-Cities, hvor sommertemperaturerne ofte ligger over 23 grader.

Distriktet blev første gang beplantet af franske, tyske og italienske immigranter, men gik så i stå i mere end halvandet århundrede. Men midt i 1980’erne blev dette ændret af erhvervsproduktion, og produktionen ligger nu kun på en andenplads efter Californien. Her høstes 116.760 tons om året på et område på 12.000 hektar. Sammenlagt producerer Washingtons vingårde 62 millioner liter vin årligt.

Vinavlerne var nødt til at udvikle nye teknikker for at kunne dyrke vindruer i de næsten ørkenagtige forhold i det østlige Washington. Og de tilpassede sig, med små mængder vand, der giver vinstokkene lige nok vand til at holde sig sunde, men ikke så meget, at druerne bliver pumpet, så de mister smagen. Heldigvis giver floderne Snake, Columbia og Yakima tilstrækkeligt vand gennem et kæmpestort, naturligt vandledningssystem.

Vinavlerne drager fordel af naturen. Takket være geologisk udvikling i Pasco bassinet hjælper store mængder af mudret og sandet ler med til at producere den nødvendige bortledning af vand for dyrkning af druer.

Alle de traditionelle sorter dyrkes her, blandt andet Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah og Sangiovese. Hvide druer er også repræsenteret med blandt andet Chardonnay, Riesling og Sauvignon Blanc i store mængder. De hvide giver et afkast på 30% mere per hektar end de røde.

Merlot produceret i Columbia Valleys skiller sig ud, takket være de store temperatursvingninger fra nat til dag. De varme dage gør, at druerne modnes langsomt, uden at producere for meget sukker, mens de kølige nætter sørger for rigelig syrlighed.

Takket være vinavlernes kreativitet og hårde arbejde er industrien nu en 2,4 milliarder dollars industri, med over 11.000 ansatte på mere end 360 vingårde, en stigning fra bare 19 af slagsen i 1981. Og der er ingen tegn på, at industrien går mod nedgang.

merevin på Facebook