Sådan kan du pifte din aftensmad op

Vi kender det alle sammen, at der hurtigt kan gå sovs og kartofler i aftensmaden. At det simpelthen bliver ensformigt og kedeligt. Efter arbejde kan trætheden ramme og af den grund higer vi typisk til de nemme og klassiske retter, som vi kender. Manglende inspiration kan også være årsagen til ensformigheden.

Glad familie der laver aftensmad.

Udforsk verdens køkkener

Aftensmaden kan hurtigt piftes op ved at udforske retter fra hele verden. En nem aftensmad er hjemmelavet pizza, hvor man til fordel kan købe dejen færdiglavet. Den klassiske pizza kan piftes op ved at bruge topping, man ikke har prøvet før.
Man kan også prøve sig med flere italienske opskrifter og blandt andet prøve at kreere hjemmelavet pasta. Det er faktisk ret nemt. I stedet for den klassiske pasta med kødsovs, kan man prøve sig med spaghetti carbonara eller en svampesovs.

Pizza med pepperoni og ost.

Det asiatiske køkken er også en kategori for sig selv. Her er der uendelige muligheder for lækre sammenkogte retter og de populære dumplings.

Vin til maden

Aftensmaden kan også hurtigt piftes op med en god vin. Vin kan netop forstærke den gode smag af maden – hvis de matcher hinanden. Der skal være en balance mellem vinen og maden. For eksempel hvis retten indeholder syre, eddike eller citron for eksempel, skal man også vælge en mere syrlig vin. Er maden mere sødlig, skal vinen også være sød. Her finder du et stort udvalg af lækre vine, i alle prisklasser. Til fordel kan man prøve vine, som man ikke har prøvet før.

Vin og mad.

Mere grønt

For nogle ligger problemet i at aftensmaden tit bliver mangelfuld af grøntsager. Enten fordi de ikke er klar over, hvordan man får flettet grønt ind i sin aftensmad eller fordi de ikke mener, det smager godt. Grøntsager er noget vi skal have og derudover mætter de en del og kan tilberedes så de smager himmelsk, hvis ikke det er noget man er vild med. Grøntsager kan for eksempel flettes ind i sammenkogt retter og pasta. Faktisk kan man også lave en pastasovs ud af blendede grøntsager, tomatpure og vand. Det er en nem måde at inkorporere grøntsager, uden at man direkte spiser grøntsagerne. Derefter man hakket oksekød tilsættes i sovsen og den klassiske pasta kan skiftes ud med spinatpasta.

En trækasse med blandede grøntsager.

Kødfrie dage

Ved at indføre kødfrie dage er man ikke kun klimabevidst, men man er også tvunget til at tænke ud af boksen og finde nye retter. Kødfrie retter kan sagtens smage lige så godt og indeholde lige så meget næring som retter med kød. I stedet for kød, kan man bruge falafler for eksempel i pitabrød, madpandekager eller salater. Kikærtegryder er også nogle vegetariske retter, som smager fantastisk og giver en behagelig mæthedsfornemmelse. Der er altså utallige måder at opfriske aftensmaden på. En god vin, flere grøntsager og udenlandske retter. Kun fantasien sætter grænser.

merevin på Facebook