Gin er en klassiker, der er blevet moderne igen

Engang var gin noget, man forbandt med ældre generationer. Det er det langt fra nu. Gin er super moderne, og så findes der imponerende mange muligheder inden for gin-verden.

Glas med gin, citron og enebær på et træbord.

Historien om gin

Historien om gin går helt tilbage til Middelalderen, hvor det blev brugt som lægemiddel til blandt andre syge sømænd. Senere fik englænderne øjnene op for den alkoholiske drik, bragte den med hjem, og blev populær blandt andet i de lavere sociale klasser. Det var englænderne der udviklede drikken til det vi i dag kender som gin. Men det er stadig en nationaldrik i Holland.

Fremstilling af gin

Gin laves, som brændevin på korn og herefter tilsættes enebær og måske andre smage. Der er forskellige fremgangsmåde til fremstillingen afhængig af hvilken type gin man ønsker at producere. Den fleste moderne gin bliver dog destilleret. Med dette menes, at der tilsættes de ønskede ingredienser direkte til den rene spiritus. Med denne metode opnår man en meget aromatisk gin med naturlige aromaer.

Udstyr og maskiner til professionel fremstilling af gin.


Gin & Tonic

Gin & Tonic er en super klassisk drink, som de fleste kender, og har et godt forhold til. En ægte klassiker, der er opfundet af britiske soldater i 1700-tallet. Drinken skal helst laves i glas i ballonform for det frigiver dermed flest aromaer. Først skal isterningerne i, gerne masser af det, og helst store klare isterninger. Overhæld derefter isterningerne med en del gin og følg efter med tre dele af den tonic som du synes passer til netop den valgte gin. Lime er den oplagte garnish. Den udfordring med en Gin & Tonic, er at matche den rette gin med den rette tonic. Det kan man bruge rigtig lang tid på at komme frem til.

Et glas med gin og tonic.


Klassificering af gin

Gin klassificeres i fire forskellige kategorier. En helt enkelt og effektiv gin, typisk på ca. 45& alkohol, og fremstillet på forskellige kornsorter, er i kategorien London Dry. Old Tom er gin i den autentiske opskrift fra 1800-taller, hvor sødme og drikkevenlighed er i højsæde. Denne gin er mindre tør. I primært Plymouth fremstilles Plymouth Dry. Med den før man en skarp og meget intens gin med en udpræget smag af enebær. Kategorien Genever er det nærmere man kommer på den originale gin, som hollændere oprindeligt drak det. Det er bløde og drikkevenlige gin med en alkoholprocent omkring de 40 i denne kategori. Det er bare om at prøve dig frem for at finde den kategori af gin, er passer bedst til dig.

merevin på Facebook