Alsace

Vinavlere i Alsace har været aktive siden den romerske erobring.

Indbyggerne i Alsace er en blanding af franskmænd og tyskere, og mange af dem taler stadig elsassisk, en tysk dialekt, derhjemme. Til trods for at de lever i den mindste vinregion i Frankrig, praler disse stolte mennesker – med god ret – af deres århundrede gamle vinfremstillingstraditioner.

Vinmark i Alsace i Frankrig med huse i baggrunden.
Vinmark i Alsace

Varme somre og kolde vintre

Det er en vanskelig stræben, når man kæmper med varme somre og kolde vintre, ofte med sne. Jorden i denne region er blandt de mest forskellige typer i alle Frankrigs berømte vinområder. Med en blanding af sand og granit, ler og mergel, med en overflade af vulkanjord, opnår man den bedste Riesling-, Pinot Blanc- og Gewürztraminer-druer.

Saften fra disse druer, der dyrkes i et område på 14.800 hektar, giver 165 millioner flasker vin – 20 procent af Frankrigs årlige vinproduktion.

Sammen med de mere velkendte Riesling og Gewürztraminer, som omfatter henholdsvis 23 og 18 procent af Alsaces unikke vindruer, er der Tokay og Sylvaner.

Tokay

Tokay er en dejlig og fyldig hvidvin lavet alene af Pinot Gris. På kun 1.280 hektar jord af ler og kalksten produceres 22 millioner flasker af denne skønne vin med duft af krydderier og træ. Den går perfekt sammen med Quiche Lorraine (en fransk flæsketærte), men kan endda erstatte en rødvin til et stykke rødt kød.

Træskilt på en pæl med inskriptionen Pinot Gris. I baggrunden vinplanter.


Sylvaner

Sylvaner, som oprindeligt stammer fra Østrig, er blevet fremstillet i Alsace i mere end tohundrede år. Det er en frugtagtig, tør hvidvin, der er perfekt sammen med fisk eller svinekød – dog serverer man den i Alsace ikke med andet end frisk sauerkraut.

På kun 1.200 hektar, 12 procent af Alsaces vinmarker, produceres 20 millioner af denne friske hvidvin, der lagrer i op til fem år.

Pilot Blanc

For de, som nyder en frugtagtig vin, laver Pinot Blanc en tør hvidvin med et hint af fersken eller pære, som går perfekt sammen med en Munster ost (en ost lavet på komælk, som stammer fra Alsace). 2.800 hektar sandsten – af alle ting – giver den jord, som i sidste ende giver 33 millioner flasker.

Crémant d’Alsace

Crémant d’Alsace, en mousserende hvidvin lavet på samme måde som champagne, er en blanding af Pinot Blanc, Pinot Gris og Pinot Noir. Dets duft af røde frugter, abrikoser og mandel går perfekt sammen med Langres ost (en fransk ost).

Uanset hvilken vin fra Alsace, du investerer i, så kig efter klassifikationen ”Grand Cru”, en karakter der gives til regionens bedste vine.


Reklame
How to promote your SaaS business


merevin på Facebook