Vinavlere i Alsace har været aktive siden den romerske erobring.
Indbyggerne i Alsace er en blanding af franskmænd og tyskere, og mange af dem taler stadig elsassisk, en tysk dialekt, derhjemme. Til trods for at de lever i den mindste vinregion i Frankrig, praler disse stolte mennesker – med god ret – af deres århundrede gamle vinfremstillingstraditioner.
Varme somre og kolde vintre
Det er en vanskelig stræben, når man kæmper med varme somre og kolde vintre, ofte med sne. Jorden i denne region er blandt de mest forskellige typer i alle Frankrigs berømte vinområder. Med en blanding af sand og granit, ler og mergel, med en overflade af vulkanjord, opnår man den bedste Riesling-, Pinot Blanc- og Gewürztraminer-druer.
Saften fra disse druer, der dyrkes i et område på 14.800 hektar, giver 165 millioner flasker vin – 20 procent af Frankrigs årlige vinproduktion.
Sammen med de mere velkendte Riesling og Gewürztraminer, som omfatter henholdsvis 23 og 18 procent af Alsaces unikke vindruer, er der Tokay og Sylvaner.
Tokay
Tokay er en dejlig og fyldig hvidvin lavet alene af Pinot Gris. På kun 1.280 hektar jord af ler og kalksten produceres 22 millioner flasker af denne skønne vin med duft af krydderier og træ. Den går perfekt sammen med Quiche Lorraine (en fransk flæsketærte), men kan endda erstatte en rødvin til et stykke rødt kød.
Sylvaner
Sylvaner, som oprindeligt stammer fra Østrig, er blevet fremstillet i Alsace i mere end tohundrede år. Det er en frugtagtig, tør hvidvin, der er perfekt sammen med fisk eller svinekød – dog serverer man den i Alsace ikke med andet end frisk sauerkraut.
På kun 1.200 hektar, 12 procent af Alsaces vinmarker, produceres 20 millioner af denne friske hvidvin, der lagrer i op til fem år.
Pilot Blanc
For de, som nyder en frugtagtig vin, laver Pinot Blanc en tør hvidvin med et hint af fersken eller pære, som går perfekt sammen med en Munster ost (en ost lavet på komælk, som stammer fra Alsace). 2.800 hektar sandsten – af alle ting – giver den jord, som i sidste ende giver 33 millioner flasker.
Crémant d’Alsace
Crémant d’Alsace, en mousserende hvidvin lavet på samme måde som champagne, er en blanding af Pinot Blanc, Pinot Gris og Pinot Noir. Dets duft af røde frugter, abrikoser og mandel går perfekt sammen med Langres ost (en fransk ost).
Uanset hvilken vin fra Alsace, du investerer i, så kig efter klassifikationen ”Grand Cru”, en karakter der gives til regionens bedste vine.
Reklame
How to promote your SaaS business
merevin på Facebook
PRIMITIVO PUGLIA DICIOTTO GRADI 18% – Vineonline
(NYHED FRA UGE 18 2022) Her har vi en rigtig Primotivo-bombe til vanvittig lav pris! Vinen får også hele 99/99 point fra "The Wine Guy", som tyder på at dette er en helt særlig vin, der som navnet…THE UNDERCOVER Full Blooded Fifteen 15 % Alkohol
THE UNDERCOVER FULL BLOODED FIFTEEN 2019 – 15% Alkohol THE UNDERCOVER Full Blooded Fifteen.. ***** MÅSKE DEN BEDSTE VIN FRA AUSTRALIEN TIL DISSE PENGE. *** Vores mest solgte, fyldige lækker frugtbom…Bodegas Caro Aruma Malbec – Barons De Rothschild | AEvin.DK
Med denne Intens Bodegas Caro Aruma Malbec får du masser af frugt, smag af blommer og brombær der blander sig med noter af chokolade ogPaolo Leo Rurale Negroamaro Rosé Økologisk Puglia
En dejlig Rosé, der henrykker med skøn smag fra Negroamaro druen, hint af skønt krydderi og meget velafbalanceret i smagen.